top of page

Λίγα λόγια για τα Antart Studios 

Σ’ένα υπέροχο και ιστορικό νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στην οδό Χίου 53, στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν η ιστορική Φίνος Φιλμ, τα antart Studios ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.    

  

"Κι η ιστορία συνεχίζεται..."

 

Μερικοί από τους σημαντικότερους δίσκους της δεκαετίας του ’50, του ’60 και του ΄70 ηχογραφήθηκαν στην υπέροχη αίθουσα Α των Antart Studios. O ιστορικός «Ζορμπάς», «η οδός Ονείρων» από το Μάνο Χατζιδάκι, μουσικές και τραγούδια του Μίμη Πλέσσα για τις αξέχαστες ταινίες της Φίνος Φιλμ, της σημαντικότερης εταιρείας παραγωγής στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου και τόσα άλλα.

 

Η αίθουσα A των Antart Studios είναι ιδανική για ηχογράφηση ολόκληρης κλασικής ορχήστρας, χορωδίας, μιας jazz ή latin μπάντας, μιας παραδοσιακής ζυγιάς, ενός ρεμπέτικου σχήματος, ενός rock συγκροτήματος ή οποιασδήποτε μουσικής μπορεί να παίζεται και φυσικά είναι μια άψογη αίθουσα για να ηχογραφηθεί ένα σύγχρονο project pop ή ελληνικής λαϊκής μουσικής. Με υπερόπλο την αψεγάδιαστη ακουστική και το μεγάλο ύψος, η αίθουσα A των Antart Studios αποτελεί την πλέον συμφέρουσα και προσιτή λύση στις ανάγκες της σύγχρονης παραγωγής. Φανταστείτε να γράφετε το δίσκο σας live με τη δυνατότητα, φυσικά, να προσθέσετε αργότερα ότι σκέφτεστε για την παραγωγή. Πιστέψτε μας, η ηχογράφηση ολόκληρης της μπάντας ταυτόχρονα, αφήνει πολύ σημαντικό αποτύπωμα στη μουσική εκτέλεση και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στη δισκογραφία και τα home studios, όπου ο κάθε μουσικός ηχογραφεί μόνος του.

 

Η αίθουσα B, είναι η δεύτερη αίθουσα ηχογράφησης των Antart Studios. Η μικρογραφία της αίθουσας Α’, θα σας κάνει να τη λατρέψετε από την πρώτη στιγμή. Πιο «ζωντανή», με διαφορετική ακουστική, μια αίθουσα που σε κερδίζει με τη θαλπωρή που εκπέμπει. (Η μοναδική αίθουσα Foley στην Ελλάδα!!!). Στην αίθουσα B υπάρχει ξεχωριστό recording room και control room. Κι εδώ μπορεί να γίνει ηχογράφηση ολόκληρης μπάντας καθώς και όλων των συμπληρωματικών καναλιών για μια παραγωγή, ηχογράφηση φωνής κ.ά  Στο πλάνο μας για το μέλλον είναι η λειτουργία του control room της αίθουσας “Vintage” και ως restoration room, μια υπηρεσία κατά την οποία θα μπορείτε να μας φέρετε δίσκους βινυλίου, μπομπίνες από παλιά μπομπινόφωνα, κασέτες και a-dat κασέτες κι εμείς θα τις ψηφιοποιούμε, θα κάνουμε αποθορυβοποίηση κι ό,τι άλλο χρειάζεται, δίνοντας σας τα τελικά ψηφιακά αρχεία.

 

Στα Antart Studios στόχος μας είναι ο συνδυασμός της ιστορίας και της ακουστικής του χώρου (με τα vintage και retro στοιχεία που έχουμε κρατήσει αναλλοίωτα), με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Μικρόφωνα της δεκαετίας του ’60 ηχογραφούν ταυτόχρονα με ολοκαίνουργια μικρόφωνα την ίδια μπάντα, δίνοντας διαφορετικές "αποχρώσεις" στην ίδια ηχογράφηση. Κρατώντας μόνο τα καλά από την κάθε εποχή, προσπαθούμε να δώσουμε ένα αποτέλεσμα για τους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύονται, στο οποίο η ιστορία συνυπάρχει με το σήμερα, το παλιό ακούγεται μέσα στο καινούργιο και η αίγλη που υπήρχε στις ηχογραφήσεις των δεκαετιών του ’50-΄60, τότε που η ηχογράφηση ήταν πολύ σημαντική διαδικασία κι όχι μια ηχογράφηση στον υπολογιστή στο δωμάτιό μας, ξαναζωντανεύει στις ηχογραφήσεις του 2020.     

 

Τα Antart Studios, δύο σύγχρονα Studios έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και σας περιμένουν.

 

«Έμπνευσή μας αποτελεί η ιστορία και η μοναδικότητα του χώρου. Άλλωστε σε αυτό το χώρο η ιστορία ακούγεται...»

 

bottom of page